• 1 kemer patlıcan
• 30 gr zeytinyağı
• 2 jumbo karides
• 50 gr domates sosu
• 5 gr soya sosu
• 3 tutam taze fesleğen
• 2 tutam maydanoz
• 1/2 diş sarımsak
• 2 adet mozzarella peyniri
• Tereyağ
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı çekilmiş taze karabiber
Patlıcanı üç parçaya bölün. Ardından tavada zeytinyağını kızdırın, patlıcanları soya sosuyla beraber orta ateşte pişirin. Pişen patlıcanları yan yana gelecek şekilde servis tabağına alın. Daha sonra önceden ayıklanmış iki karidesi tereyağı ve domates sosuyla başka bir tavada kısık ateşte pişirin. Pişen karidesleri servis tabağına dizdiğiniz patlıcanların üzerine yerleştirin. Hızlıca iki tutam fesleğen, iki tutam maydanoz, 10 gr zeytinyağı, 1/2 diş sarımsak, tuz ve karabiberi blender’dan geçirerek pesto sosu hazırlayın. Mozzarella peynirlerini minik parçalar halinde doğrayarak servis tabağını süsledikten sonra üzerine pesto sosunu homojen bir şekilde dökün. Bir tutam fesleğeni, süslemek için ince ince kesin üstüne serpiştirin.
Afiyet Olsun.
Damla



Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Patio Karides Tarifi
31 Ağustos 2020
Patio Karides Tarifi
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.