Biberiyeli, Zeytinli Foccacia Tarifi
650 gram un
3 gram instant maya
Bir çay kaşığı tuz
2,5 bardak su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
50 gram rendelenmiş parmesan peyniri
1 yemek kaşığı biberiye
ekstra tuz üstü için
Yapılışı: Öncelikle bir kapta un, tuz ve mayayı yoğurun. Karışıma su ve zeytinyağı ekleyin. Bu noktada varsa daha iyi sonuç almak için hamur karıştırıcı kullanabilirsiniz. Hamur hazır olduktan sonra içi yağlanmış başka bir kaba aktarın. Burada hamuru yoğurmaya devam edin. Hamur tam olarak olduktan sonra 1-2 saat dinlendirmeye bırakın. Dilerseniz çok daha iyi bir sonuç almak için hamurunuzu buzdolabında 8 saat bekletebilirsiniz. Bekleme işlemenin ardından yağladığınız fırın kabına hamuru yayın. Yaydıktan sonra bu kez tepsideki hamuru 1-2 saat bekletin. Sona üstüne rendelenmiş parmesan peyniri, biberiye, zeytin, zeytinyağı ve tuz ekleyin. 220 derecede yaklaşık 20 dakika pişirin. Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Cookie

Üyelik tarihi
07 Mart 2015
Bulunduğu yer
Bursa
Mesajlar
11.353
Seslenildi
1008 Mesaj
Etiketlendi
326 Konu
Ruh Hali

Foccacia Tarifi / İtalyan Mutfağı
06 Ocak 2022
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Damla bunu beğendi.
“Dedim ya, Eylül‘dü. Savruluşu bundandı kimsesizliğimin.”