Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Seçenekler
Seçenekler
Stil
Meltem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
GB
Mesajlar
11.145
Seslenildi
2190 Mesaj
Etiketlendi
310 Konu

Standart Balat Hamamı internetten satılıyor

20 Aralık 2016
1

İstanbul Balat'ta bulunan Tarihi Balat Hamamı internet üzerinden satışa çıkarıldı. Sahibi restorasyon masrafından dolayı hamamı satmak istediğini belirtti.




Habertürk’ün haberine göre İstanbul Balat'ta 1. derecede tarihi eser statüsünde yer alan ve yapımının 1490'lı yıllara dayandığı tarihi hamam sahibinden.com üzerinden satışa çıkarıldı.
Şu anki sahiplerinin restorasyon maliyeti nedeniyle kasım 2016'da 3 milyon Tl bedel ile satışa çıkardığı tarihi hamam döneminin tüm özelliklerini barındırıyor. Balat Hamamı'nın sahibi İsmail Enver akarı, hamamın kendilerine dedelerinden kaldığını belirterek, “Hamam 1. derecede tarihi eser statüsünde. 838 metrekare alana kurulu Balat Hamamı, Fatih dönemine ait. Evliya Çelebi burayı Balat Hamamı adıyla 1871 yılında hamamlara dair bir belediye nizamnâmesinde de birinci sınıf hamamlar arasında saymış” diye konuşu.



Balat Hamamı'nın restorasyona ihtiyaç duyduğunu belirten akarı, “Şu anda faal bir hamam. Bir yanında Tarihi Mimar Sinan Eseri Ferruh kethuda Camii, diğer yanında ise Tarihi Surp Hiresdagabet Ermeni kilisesi bulunuyor” dedi.
‘MİMARİ OLARAK HİÇ DEĞERLENDİRİLMEDİ'

Balat Hamamı'nın şimdiye kadar mimari açıdan hiç incelenmediğini belirten akarı, “kadın ve erkek olmak üzere çifte hamam özelliğindeki Balat Hamamı, İstanbul'un bugün ayakta kalabilmiş en eski hamamlarından biri” dedi.


To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
hıhım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
28 Kasım 2016
Mesajlar
3.458
Seslenildi
359 Mesaj
Etiketlendi
114 Konu
Standart Cevap: Balat Hamamı internetten satılıyor
20 Aralık 2016
2
milli piyango çıkarsa kendime bir hamam alayım diye düşünüyordum bende
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj