Mini rinoplasti yani burun ucu estetiği, burun kemikleri kırılmadan sadece burun ucuna müdahale edilerek yapılan ameliyatdır. Bu ameliyat özellikle burnun üst kısmında kemer içermeyen hastalara tercih edimektedir. Burnunuzda eğer kemer tabir edilen kemik ve kıkırdak fazlalığı varsa klasik burun ameliyatı tercih edilmelidir.

Burun Ucu Estetiği Kimlere Yapılır

Bazen hastaların burun üst kısımlarında problemleri olmaz. Sadece burun alt ve orta kısmını oluşturan kıkırdak kısmında sorunlar olabilmektedir. Burun ucunun geniş olduğu, burun ucunun asimetrik olduğu, burun ucu kıkırdaklarının birbirinden ayrı durduğu durumlar, burun ucu eğrilikleri ya da burun ucunda yetersiz projeksiyon varlığında, bu kişiler burun ucu estetik ameliyatı yapılabilmesi için aday hastalardır.

Eğer burun üst kısmında belirgin bir kemer varsa, burun üst kısmında kemiklerde genişlik ve deformasyon varsa, burun aksı bozuksa bu durumlarda burun ucu estetiği değil normal burun ameliyatı olunması gerekmektedir. Eğer burun ucu estetiğinde israr ederseniz sonucu yüz güldürücü olmaz. Dolayısıyla burun ucu estetik ameliyatının tam kararını estetik cerrahınız vermelidir.

Burun Ucu Ameliyatı Tekniği

Burun ucu estetiği ameliyatı tıpkı klasik burun ameliyatı gibi yapılmaktadır. Ameliyat açık rinoplasti tekniğiyle yapılmaktadır. Burun anatomisi ortaya konduktan sonra kemikleri kırmadan diğer tüm işlemler yapılabilmektedir. Bu teknikle; burun ucu kıkırdakları inceltilir, burun kanatları küçültülebilir, burun ile dudak arasındaki açı değiştirilebilir (burun ucu kaldırılır), nefes alma problemleri düzeltilebilir.

Ameliyat sedasyon anestezisi altında yapılabilmekle birlikte tercihen genel anestezi gerektirir. Ameliyat süresi 45-60 dakika kadardır ve hasta operasyon sonrası hemen evine gidebilmektedir. Burun ucu estetiği ameliyatlarında da tamponsuz ameliyat tekniği uygulamaktayım. Dolayısıyla ameliyat sonrası rahatlıkla nefes alabilirsiniz.

Estetik ameliyat sonrasında 5 gün alçı atel yeterli olmaktadır. Alçıyı uygulamada amaç, burun derisinin tekrar kıkırdak ve kemiğe temasının sağlanması, bu sayede şişliklerin minimale indirilmesidir. Bu ameliyat sonrası göz kapaklarında morluk olmamakta, hasta ertesi gün günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir. Ameliyat sonrası 1 ayda burun yüze uyumlu hale gelir, 1 sene boyunca iyileşmeniz olumlu yönde devam eder. Yani burnun son şeklini alması 1 sene kadar sürmektedir.

Burun Ucu Estetiği Ameliyatı Fiyatları Neye Göre Değişir

Burun ucu ameliyatı fiyatları öncelikle gerçekten burun ucu estetiğine uygun olup olmamanıza, beraberinde burun içi eğrilikleri olup olmamasına, daha önce burun ameliyatı geçirip geçirmemenize bağlı olarak değişecektir.


Alıntı