Erkeklerde Meme büyümesi tıptaki diliyle Jinekomasti ameliyatı erkeklerde görülen ve tam olarak nedeni belli olmayan hormonel bozukluklardan kaynaklandığı düşünülen bir sorundur. Erkeklerin göğüslerinde ki aşırı büyüme şişme sadece cerrahi olarak fazla yağların alımı veya dokuların alımı suretiyle yapılır.

Erkeklerin göğüsleri neden büyür ?

Erkekerin göğüsleri ani kilo alıp verme durumlarında , karaciğer gibi sistemik hastalıkların tedavisinde veya kullanılan ilaçlarda, obezite hastalarda gözlenir. Fakat aslında genetik ve hormonel bir sorundur. Ve nedeni tam olarak bilinmemektedir.

Erkeklerde Göğüs küçültme ameliyatı

erkeklerde farklı nedenlerden oluşan bu rahatsızlık toplum daki erkeklerin yüzde 40 – 60 arasında gözlenmektedir. Görüntü olarak kötü bir görünüm sergiler. Tedavisi sadece ameliyattır. Ameliyat ise eğer göğüste aşırı yağlanmadan kaynaklı bir büyüme söz konusu ise liposuction tekniği ile hastanın fazla yağları emilir. Eğer sorun dokusal ise fazla dokular kesilir extra deri alınarak kalan uçlar dikilerek ameliyat tamamlanır.

Jinekomasti ameliyatı genel anestezi altında yapılması uygundur. Hastane ortamında hijnenik şartlar altında yapılmalıdır. Ameliyat sonrası hasta en az 1 gün süreyle hastanede kalması uygundur. Bu süre içerisinde bir refakatçi bulunması hasta için önemlidir.

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası Yaşanılanlar

Jinekomasti ameliyatı sonrasında ameliyat bölgesinde acı hissedebilirsiniz. Bu durum verdiğim ameliyat sonrası ilaç tedavisiyle giderilebilir. Ameliyat sonrası şişlik ve morluklar 1 hafta süreyle gözlenebilir. Bu durum sizi korkutmasın. Aslında tam olarak ameliyat iyileşme süresi 1 ayı bulmaktadır. Ve gözlemlenen etki ise 3 ayı bulur. Ameliyat sonrası göğsünüzü fiziksel etkilerden aşırı zorlanmadan ve ağır çalışma şartlarından korumanız gereklidir.

Ameliyat sonrasında dikiş alınması 1-2 hafta içerisinde gerçekleşir. Bu süre içerisinde eğer bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız doktorunuzla irtibata geçmeniz gereklidir. Jinekomasti ameliyatı sonrasında 1 haftalık cinsel mehriz uygulanır.


Erkeklerde meme büyümesi nasıl önlenir

Erkeklerde meme büyümesi sorunu aslen genetik bir sorun olmakla beraber tıbbın gözlemlediği bazı tetikleyici olaylar da vardır. Erkeklerde meme büyümesinin önüne geçmenin tek yolu jinekomasti ameliyatlarıdır. Bu ameliyat dışında kullanılan ilaçların bitkisel çözümlerin herhangi bir hastamda fayda gösterdiğini görmedim. İşlem cerrahi olarak meme bölgesinde bulunan fazla derinin veya yağın liposuction yöntemi ile alınmasıdır.

Büyük Erkek Memesi

Büyük erkek memesi hem sosyolojik hemde psikolojik olarak insanı etkileyebilir. insan sağlığını tehtit etmese de erkekte büyük görünen göğüs estetik olarak kötü görüntü verir. Erkeklerde meme büyümesi her ikisi için de büyüme gözlendiği gibi tek meme üzerinde de aşırı büyüme söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda büyük olan göğüse cerrahi müdahale yapılarak diğer göğüsün oranına çekilir ve asimetrisi ayarlanır.

Erkeklerde meme büyümesi belirtileri

Erkeklerde meme büyümesi ile ilgili olarak bir belirti söz konusu değildir. Bir erkeğin memesinde doğuştan gelen bir hormonel bozukluk söz konusu ise zaten ergenlik döneminde bu durum gözlenir. Diğer durumlarda ise kişi kilo almaya başladığında veya karaciğeriyle alakalı bir sorun gözlendiğinde erkek memesinde büyüme bekleyebilir.

Meme büyütme ameliyatı Sonrası meme küçülür mü

Eğer estetik cerrah bu konuda uzman ve bu ameliyata defalarca girmiş sizde ameliyat sonrasında doktorunuzun yönlendirmeleri birebir bir şekilde uydu iseniz, ameliyatın başarısız geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Meme küçültme ameliyatı olduktan sonra bu durumun tekrarladığına şahit olmadım. Genelde bu ameliyatlar tek yapımlık ameliyatlar olup tekrarlama oranı çok düşüktür.

Op. Dr. Ali Mezdegi