1 kilo 2 kere çekilmiş kuzu kol kıyma.
- yarım su bardağı kırık nohut.
- 1 çay bardağı pirinç.
6 adet küçük boy patates.
- 2 adet sivri biber.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 avuç kuru reyhan.
- 2 adet yumurta.
- 1 tatlı kaşığı karabiber.
- 1 çay kaşığı zerdeçal.
- 1 yemek kaşığı tuz.
- 1 yemek kaşığı tereyağ.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 yemek kaşığı biber salçası.
- 1 yemek kaşığı domates salçası.
HAZIRLANIŞI
- Geniş bir kaba soğan rendelenir. Kuzu kol kıyma üzerine bırakılır. Haşlanıp suyu süzülen kırık nohut ve yıkanan pirinç rondodan geçirilip kıymaya eklenir. Kuru reyhan ilave edilir. Karabiberi, tuzu ve zerdeçalı atılır. Özleşene kadar yoğurulur.
- Tencerenin dibine tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Biber ve domates salçası konur. Sıcak su eklenir. Hazırlanan harçtan ıslatılan elle büyük yuvarlak köfteler elde edilip kaynayan salçalı suya bırakılır. Kabuğu alınan küçük boy bütün patatesler ve sivri biberler eklenip pişirilmeye bırakılır.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Taş Köfte nasıl yapılır tarifi
06 Haziran 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.