Mumbar

MALZEME;
4 adet koyun mumbarı
300 gr. orta yağlı kuzu kıyma
2 bardak bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pulbiber
Yeterince tuz,karabiber,tarçın
1 ince doğranmış soğan
10 diş ezilmiş sarımsak
2 bardak et suyu
TARİFİ Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir.Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovalanarak temizlenir.Temizlenen mumbarlar bir tencerede tuzlu suyun içinde 3 saat dinlendirilir. Kıyma,bulgur,salça,karabiber,tuz,tarçın,soğan,sarı msak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur.Bu karışım bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 bardak et suyu içine 1 kaşık salça ve biraz pulbiber,yeteri kadarda su konarak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür.kısık ateşte 30 dk. pişirildikten sonra servis yapılır.