Mumbar
MALZEME;
4 adet koyun mumbarı
300 gr. orta yağlı kuzu kıyma
2 bardak bulgur
2 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pulbiber
Yeterince tuz,karabiber,tarçın
1 ince doğranmış soğan
10 diş ezilmiş sarımsak
2 bardak et suyu
TARİFİ Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir.Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovalanarak temizlenir.Temizlenen mumbarlar bir tencerede tuzlu suyun içinde 3 saat dinlendirilir. Kıyma,bulgur,salça,karabiber,tuz,tarçın,soğan,sarı msak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur.Bu karışım bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 bardak et suyu içine 1 kaşık salça ve biraz pulbiber,yeteri kadarda su konarak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür.kısık ateşte 30 dk. pişirildikten sonra servis yapılır.
Üyelik tarihi
18 Ekim 2015
Bulunduğu yer
Sevilla
Yaş
31
Mesajlar
1.408
Seslenildi
47 Mesaj
Etiketlendi
11 Konu
Antep Mutfağı : Mumbar
21 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Asrevya bunu beğendi.