Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi tarifi
Yılbaşı Hindisi Malzemeleri
Marinat malzemesi:
Soya sosu 50 ml
Bal 2 çorba kaşığı
Zeytinyağı 50 ml
Hindi malzemesi:
Hindi bütün (orta boy) 1 adet
Kereviz 600 gr
Elma 400 gr
Soğan 100 gr
Karabiber 1 tutam
Tuz 1 tutam
Bayat ekmek içi 1 ekmek
Kestaneli pilav malzemesi:
Pilavlık pirinç 1 kg
Kestane 1 kg
Tarçın 1 tutam
Tuz 1 tutam
Tereyağı 200 gr
Yılbaşı Hindisi Yapılışı
Marine malzemesini karıştırıp, bütün hindiye iyice yedirdikten sonra 1 saat kadar dinlendirin.
Rendelenmiş kereviz, elma ve soğanı iyice kavurun, tuz ile karabiber ekleyip bayat ekmek içine katın.
Bir miktar su ekleyerek kapağını kapatın ve dinlenmeye bırakın.
Marine olmuş hindiyi uygun tencerede 40 dakika kaynatıp haşlayın.
Haşlanmış hindiyi fırın tepsisine alıp 190 derece sıcaklıktaki fırında 45 dakika kızarana kadar bekletin.
Daha önce hazırladığınız iç malzemesini hindiye doldurun.
Kestaneleri fırında pişirin ve soyun.
Pirinci, bir miktar tarçın ve tuz ekleyerek tereyağında kavurun.
En son kestaneleri ekleyin, suyu verin ve kısık ateşte suyu çekene kadar kaynatıp, ateşten alarak dinlenmeye bırakın.
Kestaneli pilav ve fırın hindiniz artık servise hazırdır.
Yılbaşı hindinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:
Marine malzemesini dinlenme esnasında belirli aralıklarla sürün.
Hindi iç malzemesinin püre kıvamında olmasını sağlayın.
Hindinin ayaklarını yanmaması için alüminyum folyoya sarabilirsiniz.
Hindi fırına girmeden önce üzerine bir fırça yardımıyla yağ, kırmızı toz biber ve limon karışımı sürün.
Kestanelerin pilavla da pişeceğini düşünüp, fırında fazla kurutmayın.

BuYuCu

Üyelik tarihi
28 Eylül 2016
Bulunduğu yer
Sizin olmadiğinız Yerde
Mesajlar
2.977
Seslenildi
150 Mesaj
Etiketlendi
45 Konu
Ruh Hali

Yılbaşı Hindisi nasıl yapilir Yılbaşı Hindisi Tarifi
02 Ekim 2016
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter