Facebook Beğeni Sayısı Nasıl Arttırılır?


Facebookta Hashtag Yöntemi
Facebookta veya aslında birçok sosyal medya aracında doğru hashtag kullanımı ile görünürlüğü arttırmanız mümkündür. Burada dikkat edilmesi gerekilen durum paylaştığınız içeriğinin konu bütünlüğünü koruması ve o konuya uygun, o konuyu kapsayan genel hashtagleri kullanıp eklemenizdir. Doğru yaptığınız takdirde beğeni sayısı artmaktadır.


Hashtag Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekilenler;
Hashtag kullanılmasında da dikkat edilmesi gerekilen önemli hususlar vardır. Bunların ilki hashtagler Türkçe karakterlere göre değil, İngilizce karakterlere göre yapıldığında daha genel kitleye ulaşılır ve daha doğru bir kullanım olur. Diğer bir önemli nokta hashtaglerde sayılar (rakamlar) yer almaz. Rakamlı hashtag kullandığınızda görünürlüğü kabul etmeyecektir. Dikkat edilmesi gerekilen bir diğer önemli nokta ise hashtagların çok uzun kelimeler içermemesi ve eğer iki kelime içeriyorsa birleşik yazılması gerektiğidir. Birleşik yazılmadığı taktirde yine görünümü kabul etmemektedir.

Paylaşımların Gizlilik İlkesi;
Tüm bunlara dikkat etseniz dahi eğer Facebook hesabınızdaki ayarlarda, Paylaşım Ayarları kısmı eğer "Sadece Ben", "Sadece Arkadaşlarım", "Arkadaşlarımın Arkadaşları" gibi seçeneklerde ise hashtagleri doğru kullanmanıza rağmen görünürlüğü arttırmayacaktır.

Gönderi Paylaşımının Sürekliliği;
Yukarıdaki bilgilerin yanı sıra, gönderi paylaşımlarınızın sürekliliği de görünürlüğü ve beğeniyi arttırmaktadır. Yalnız bu noktada önemli olan çok sık tutmamak ve takip edenleri rahatsız etmemek. Haftada 2 veya 3 gönderim hem gönderi sürekliliğini sabit tutmakta hem de takipçileri rahatsız etme durumunu dengede tutmaktadır.

Paylaşımların Uygunluğu;
Paylaşımlarınız eğer içeriğinizle uyumlu değil ise gönderi beğeni sayısını olumsuz etkilemektedir. Ayrıca gönderilerinizde cinsellik, şiddet vb. gibi durumlara yönelik bir içerik bulunmaması gerekmektedir. Bulunduğu taktirde beğenilerin gelmeyeceği gibi şikayet ve ceza alma durumlarına kadar sıkıntı yaşatmaktadır.

İçeriklerinizin Özgünlüğü;
İçeriğiniz hem konuyla uyumlu hem de özgünlüğü taşıyan nitelikte olursa bir artı olarak da bu noktadan kullanıcıların dikkatini çekecektir ve beğenileri arttıracaktır. Ancak bu noktada kendinize ait paylaşımlar olması önemli bir noktadır. Telif hakkına girebilecek paylaşımlar yine rahatsızlık yaratacak paylaşımlara girip, beğenileri azaltacaktır.