Google finansal karşılaştırma hizmeti Google Compare’i kapatıyor

ortaklarına gönderdiği açıklamaya göre Google Compare, 1 ay sonra hayatımızda olmayacak.

2009 sonunda karşılaştırmalı reklamlara başlayan Google, 2011’in Mart ayında Londra merkezli finansal servis karşılaştırma sitesi Beatthatquote’u satın almış ve Mayıs ayında kredi kartları, ev kredileri ve banka hesapları kıyaslamak için Google Advisor’ı tanıtmıştı.

Google Compare her ne kadar ABD ve Birleşik Krallık ile sınırlı olsa da özellikle Beatthatquote satın almasından sonra bu alandaki oyuncular için tehlike çanları çalmaya başlamıştı. Ancak gelinen noktada Google, bu işten beklediği dönüşü alamadığını söylüyor.

Search Engine Land ve TechCrunch‘ın edindiği bilgilere göre Google, iş ortaklarına gönderdiği mektupla 23 Mart itibarıyla alandan çıkacağını belirtiyor ve bundan sonra finansal servisler odağında Adwords tarafına ağırlık vereceğini açıklıyor. Google, bu dikeyde iyi bir trafik çektiği ama istenen kazanç ve aktifliğe ulaşamadığını da ekliyor.

Türkiye için elbette bir değişiklik olmayacak ama bu dikeydeki Amerikalı ve İngiliz girişimler için unutulmayacak bir gün olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz.