
Kuzu ciğerini süzgece koyarak kanının iyice süzülmesini sağlayalım ciğer yıkanmaz derler ama sonuç olarak kanlı bir görünümü olduğundan kimileri yıkamayı tercih eder , biz yıkarız, yıkanmama nedenine gelince yıkandığında sertleşir, ama bu durum tadını bozmaz emin olun. Çoğu ciğer ustaları da ciğerin yıkanmaları gerektiğiniz söylüyorlar, sonuç olarak karar sizin dilerseniz yıkamak yerine 2 su bardağı sütte de bekleterek pişirmeyi de tercih edebilirsiniz.Annem kesinlikle yıkar.
Malzemeler
1 kilo Kuzu ciğeri + yüreği (şart değil)
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
2 adet orta boy soğan
2 adet yeşil biber
1-2 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası karışımı
2 diş sarımsak
tuz kimyon , kekik , karabiber. isteğe bağlı kırmızı pul biber
1 su bardağı su
Kuzu Ciğer Kavurma servis edilirken
1 adet büyük boy soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım demet maydanoz ince doğranmış
Yapılışı
Soğanın kabuklarını soyup piyazlık olarak doğrayalım tencereye sıvı yağı koyup kızdırıp soğanı ekleyin, soğan hafif diriliğini kaybedene kadar kavurun, doğranmış biberi ve doğranmış sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
kuş başı doğranmış ciğeri ekleyin 5 dakika kadar daha kavurun, domates ve biber salçasını ekleyin 2-3 dakika daha kavurun dilerseniz salça yerine 2 adet kabuğu soyulmuş küp doğranmış domates de ekleyebilirsiniz.
Sonra 1 su bardağı suyu ilave edip, yarım saat kadar ara ara kaşıkla karıştırarak pişirin , tuz ve baharatlarını ilave edip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alın,
Dilerseniz üzerine yağda sotelenmiş piyazlık soğanı kavurarak döküp üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz .
Afiyet Olsun