Malzemeler :
500 gram kuşbaşı et
2 patlıcan
2 patates
1 havuç
1 su bardağı bezelye (isteğe göre)
2 su bardağı pirinç
Karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Su
Yapılışı :
Ön hazırlık olarak 2 su bardağı pirinçi ılık suda ıslatalım. Kuşbaşı eti yıkayıp üzerini geçecek kadar su ekleyip ara sıra karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim. (Suyu azalırsa et pişene kadar su ilavesi yapınız). Sebzeleri kuşbaşı et büyüklüğünde küp doğrayıp bol yağda kızartalım. Kızartılan sebzelere karabiber, kimyon, toz biber, muskat rendesi katıp ezmeden karıştıralım. Derin seramik yada teflon tencerenin içine sırasıyla etleri (suyu kaldıysa suyuyla beraber), ardından sebzeleri, en son ısladığımız pirinci koyup hafif bastıralım. Pirincin üzerine tereyağını minik parçalar halinde kesip koyalım. Tuzunu atıp pirincin üzerini 1 parmaktan biraz fazla geçecek kadar kaynar su döküp kapağını kapatalım. Önce harlı ateşte 3 dakika, sonra kısık ateşte suyunu çekip pişene kadar pişirelim. Yarım saat demlendikten sonra uygun düz bir tabağa yada tepsiye ters çevirelim 3 dakika kadar tencereyi kaldırmayalım ki tencereyi kaldırdığımızda pirinç dağılmasın. Yeşil salata ve yoğurtla servis edip afiyetle yiyelim.
Nutella
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
23 Eylül 2017 Günün Yemeği | Maklube
23 Eylül 2017
23 Eylül 2017 Günün Yemeği | Maklube
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati