23 Mayıs 2020 Cumartesi Günün Yemeği -Fellah Köftesi

Köfteler için:

2 su bardağıköftelik ince bulgur
2,5 su bardağısıcak su
1 su bardağıun
1 adetyumurta
1 çay kaşığıkimyon
1 çay kaşığıtoz karabiber
1,5 tatlı kaşığıtuz
1 yemek kaşığıbiber salçası

Haşlamak için:

1,5 litresu

Sosu için:

1 çay bardağızeytinyağı
1 çay kaşığıpul biber
1 su bardağırendelenmiş domates(rondodan geçirilmiş)
1 tatlı kaşığıbiber salçası
2 dişrendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber

Fellah Köftesi Tarifi

2 su bardağı ince bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.


Streç filmle üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.


Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edin. 1 su bardağı unu da azar azar ilave edere yoğurmaya başlayın.


1 çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.


Elinizi hafifçe ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.


Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.


Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.


Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.


Bir tavanın içine 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın. Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 1 su bardağı domatesi ekleyin.


Kıvamı hafif yoğunlaşınca 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ilave ederek karıştırın.


Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.


Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin. Afiyetler olsun.