28 Kasım 2020 Cumartesi Günün Yemeği | Yeşil Körili Tavuk



Malzemeler

2 adet arpacık soğan
3 yemek kaşığı taze kişniş
1 yemek kaşığı taze zencefil
1 sap limonotu (lemon grass)
2 diş sarımsak
1 adet cin biberi (Meksika biberi ya da pulbiber de kullanabilirsiniz)
Limon otu (dış kabuğunu çıkarın)
Esmer şeker
Kimyon
Fish sos
500 gram tavuk kalça şiş
1 konserve hindistan cevizi konserve süt
Fesleğen
Misket Limonu

Nasıl Yapıyoruz?

Havanı tezgahın üzerine alın.
İçerisine kişniş, zencefil, arpacık soğan, sarımsak, çekirdeklerini çıkarttığınız cin biberi, limon otu, esmer şeker, kimyon, tuz ve az miktarda balık sosu alın ve tokmak yardımıyla malzemeleri güzelce dövün.
Havanınız yoksa, doğrayıcıdan geçirerek de hazırlayabilirsiniz.
Bir tavayı ocağa alın. İçerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve tavukları tavaya alın.
Tavuğun biraz renk almasını sağlayın.
Bir tencereyi ocağa alın ve içerisine 1.5 bardak su ilave edip kaynamaya bırakın.
Su kaynayınca içerisine tuz serpin ve minik bir defne yaprağı atın.
1 bardak basmati pirinci soğuk suyun altında güzelce yıkayın ve suyun içerisine bırakın.
Kaynadığını görünce altını kısın, kapağını kapatın ve pirinç suyunu çekene kadar haşlayın.
Pirinç suyunu çekince altını kapatın ve üzerini temiz bir mutfak bezi ile örtüp 15 dakika demlenmeye bırakın.
Tavukların rengi dönünce, üzerine Hindistan cevizi sütünü ilave edin.
Altını kısın ve biraz karıştırın.
İçerisine hazırladığınız köriyi alın ve tekrar karıştırın.
Bu aşamada altını hafif açabilirsiniz.
Üzerinden bir misket limonun kabuğunu rendeleyin ve tekrar karıştırın.
Biraz daha tuz ilave edin ve kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakın.
Biraz misket limonu sıkın, karıştırın, servis tabağına alın ve üzerini fesleğen ile süsleyin.
Haşlanmış pilavı karıştırın ve onu da bir tabağa alın.



Alıntı