MALZEME LİSTESİ:
2 havuç
1 patates
1 soğan
tuz
su
zeytinyağı
TERBİYESİ İÇİN:
1 kase yoğurt
1 limon
3 çorba kaşığı un
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
toz kırmızı biber
HAZIRLANIŞI:
Havucu ve soğanı minik küp şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine zeytinyağı döküyoruz. Soğanı ve havucu koyup kavuruyoruz. Patatesi de aynı şekilde doğruyoruz. Havuç yumuşayınca patatesi de ekliyoruz. Kavuruyoruz ve sıcak suyunu veriyoruz. Tuzunu atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.
Terbiyesi için, bir kaseye yoğurdu ve unu koyuyoruz. Limon suyunu sıkıyoruz. Biraz soğuk suyla kıvamını açıp çırpma teliyle karıştırıyoruz. Çorbanın sıcak suyundan da biraz terbiyey koyup bir yandan da kesilmemesi için devamlı karıştırıyoruz. Ilımış olan terbiyeyi yavaş yavaş çorba tenceresine ilave edip bir yandan da yine karıştırıyoruz. Çorbanın kıvamı ortaya çıkana kadar pişiriyoruz. Kıvamı çok koyu olursa sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Üzeri için, tereyağını tavada eritiyoruz. Toz kırmızı biberi koyuyoruz ve kızarınca altını kapatıyoruz. Çorbamız pişince üzerine tereyağını gezdirerek servis ediyoruz.
Oktay Usta

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
1 Ekim 2015 Günün Yemeği
01 Ekim 2015
Havuçlu Patates Çorbası
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.