Tavuk Şöleni

Malzemeler:
4 adet tavuk budu
300 gram mısır gevreği
100 gram galeta unu
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, kırmızıbiber ve karabiber


Hazırlanışı:

Yumurtaları kırın, tuz ilave edip çırpın. Derin bir kapta galeta unu, mısır gevreği ve unu karıştırın. Sütün içine sarımsağı rendeleyip biraz zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı yumurtalı bulamaca ekleyin. Butları da tuz, karabiber ve kırmızıbiber ile ovun. Butları bulamaçta 10 dakika kadar bekletip galeta unu, mısır gevreği ve un karışımına iyice bulayıp yağda kızartın.

Alıntı