Tavuk Şöleni
Malzemeler:
4 adet tavuk budu
300 gram mısır gevreği
100 gram galeta unu
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz, kırmızıbiber ve karabiber
Hazırlanışı:
Yumurtaları kırın, tuz ilave edip çırpın. Derin bir kapta galeta unu, mısır gevreği ve unu karıştırın. Sütün içine sarımsağı rendeleyip biraz zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı yumurtalı bulamaca ekleyin. Butları da tuz, karabiber ve kırmızıbiber ile ovun. Butları bulamaçta 10 dakika kadar bekletip galeta unu, mısır gevreği ve un karışımına iyice bulayıp yağda kızartın.
Alıntı

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
02 Ekim 2015 Günün Yemeği
02 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.