Patlıcanlı Püreli Kebap
MALZEME LİSTESİ:
3 bostan patlıcan
500 gr kuzu kubaşı
1 soğan
2 domates
1 paket mantar
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 çorba kaşığı domates salçası
zeytinyağı
tuz
karabiber
su
ÜZERİ İÇİN:
4 haşlanmış patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz
HAZIRLANIŞI:
Tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı kuzu etini koyup soteliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Et, suyunu bırakıp çekince soğanı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Mantarları da doğrayıp ilave ediyoruz. Suyunu bırakıp çekince salçayı koyuyoruz ve kavuruyoruz. Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz. Biberleri de ekliyoruz, karıştırıyoruz. Domatesleri soyuyoruz ve küp doğruyoruz.
Domatesleri ilave ediyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. Pişmesine yakın tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Altını kapatıyoruz. Püresi için, patatesleri haşlıyoruz ve soyuyoruz. Patatesleri tencere içine rendeliyoruz. Tereyağını ve tuzunu koyup ocağa alıyoruz. Sütünü döküyoruz ve pişiriyoruz. Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimliyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve patlıcanları çevirerek kızartıyoruz. Kızarmış patlıcanları havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektiriyoruz. Patlıcan dilimlerini cam fırın kabına diziyoruz. Et soteyi patlıcanların üzerine paylaştırıyoruz. Tencerede kalan sosu da üzerlerine gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından alıp üzerlerine patates püresi koyuyoruz, tekrar fırına veriyoruz. 5-10 dakika sonra çıkarıp servis ediyoruz.
Oktay Usta

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
05 Ekim 2015 Günün Yemeği
05 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.