Malzemeler:
Köfte için;
  • 500 gr az yağlı kıyma,
  • 1 adet rendelenmiş soğan,
  • 1 adet yumurta,
  • 3 yemek kaşığı ekmek kırığı veya galeta unu,
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı kimyon,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 2 su bardağı garnitür veya konserve bezelye.
Püre için;
  • 4 adet patates,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • Tuz,
  • Karabiber.


Hazırlanışı:
  • Püre için patatesleri haşlayın,
  • Çatalla veya patates ezme aparatı ile ezin,
  • Bir tavada tereyağı eritin,
  • İçine patatesleri ekleyip 1-2 dk. kavurun,
  • Süt, kaşar rendesi, karabiber ve tuzu ekleyip koyulaşana kadar pişirin ve ateşten alıp soğumaya bırakın,
  • Köfte için sıvı yağ hariç tüm malzemeleri yoğurun,
  • Sıvı yağ ile 21*21 cm'lik bir tepsinin dibini yağlayın,
  • Köfte harcını tepsiye yayın,
  • Üzerine garnitür veya bezelyeyi yayın,
  • Üzerine patates püresini sıkma torbası yardımıyla sıkın veya kaşıkla yayın,
  • Tepsiyi 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verip patatesler kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...