11 Aralık 2015 Günün Yemeği: Tavuk Çökertme
Malzemeler:
3 adet küçük boy patates
200 gram tavuk göğsü
1 kase yoğurt
www.hurhaber.com
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz, pul biber, kekik, kimyon
Patatesleri kızartmak için yağ
Hazırlanışı: Patatesler soyulup kibrit çöpü şeklinde dilimlenir. Suda bir miktar nişastası akıtılıp kurulandıktan sonra kızartılıp servis tabağına alınır. Tavuk etleri şeritler halinde doğranıp, 1 yemek kaşığı yoğurt, salça ve baharatlar ile harmanlanıp 1 yemek kaşığı yağ ile sotelenir. Kalan yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp patateslerin üzerine dökülür. En üste pişen tavuk etleri yerleştirilip servis edilir. Afiyet olsun
Üyelik tarihi
07 Aralık 2015
Mesajlar
4.728
Seslenildi
112 Mesaj
Etiketlendi
49 Konu
Ruh Hali
11 Aralık 2015 Günün Yemeği: Tavuk Çökertme
11 Aralık 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati