11 Aralık 2015 Günün Yemeği: Tavuk Çökertme



Malzemeler:
3 adet küçük boy patates
200 gram tavuk göğsü
1 kase yoğurt
www.hurhaber.com
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz, pul biber, kekik, kimyon
Patatesleri kızartmak için yağ

Hazırlanışı: Patatesler soyulup kibrit çöpü şeklinde dilimlenir. Suda bir miktar nişastası akıtılıp kurulandıktan sonra kızartılıp servis tabağına alınır. Tavuk etleri şeritler halinde doğranıp, 1 yemek kaşığı yoğurt, salça ve baharatlar ile harmanlanıp 1 yemek kaşığı yağ ile sotelenir. Kalan yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılıp patateslerin üzerine dökülür. En üste pişen tavuk etleri yerleştirilip servis edilir. Afiyet olsun