03 Ocak 2016 Günün Yemeği | Mantarlı - Domatesli Karnıyarık



-6 patlıcan
-3 domates
-2 soğan
-3 diş sarımsak
-3 köy biberi
-8 mantar
-1 tutam maydanoz
-tuz
-zeytinyağı
-karabiber

Patlıcanları közlüyoruz ve soyuyoruz. Cam fırın kabına yanyana diziyoruz ve bıçakla ortalarını yarıyoruz. Kaşıkla içini düzlüyoruz. İç harcı için, mantarları, soğanları, sarımsakları doğruyoruz. 1 biberi ve domatesi üzeri için ayırıp gerisini de iç harcı için doğruyoruz.
Tavaya sıvıyağ döküyoruz. sarımsağı ve soğanı kavurmaya başlıyoruz. Biberi ilave ediyoruz. Biraz soteledikten sonra mantarı ilave ediyoruz. Mantar da sotelenince doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Altını kapatıyoruz. Harcımızı patlıcanların içine dolduruyoruz. Üstlerine bir dilim domates bir dilim biber koyuyoruz. Zeytinyağı gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.