Malzemeler:

  • 10 adet derisiz-kemiksiz tavuk But,
  • 1 yemek kaşığı tereyağ,
  • 3 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • Karabiber.
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı Bal,
  • 1/2 limonun suyu,
  • 1 silme yemek kaşığı tereyağ,
  • 1 tatlı kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı soya sosu.

Hazırlanışı:
  • Tereyağı eritip içine rendelenmiş sarımsakları ekleyin ve renkleri dönene kadar kavurun,
  • Butları derin bir karıştırma kabına alın,
  • Üzerine tereyağı sarımsaklardan süzerek gezdirin (sarımsaklar süzgeçte kalsın),
  • Tuz ve karabiberi de ekleyerek tavukların her yanı bulanacak şekilde harmanlayın,
  • Tavukları yağlı kağıt serilmiş derin bir fırın kabına dizin,
  • 210 derecede üzerleri iyice kızarana kadar (45-50 dk) pişirin,
  • Sos için tereyağını eritin,
  • Balı, Limon suyunu, soya sosunu ve unu ekleyip unun topaklanması gidene kadar çırpın,
  • Sos koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin,
  • Fırından çıkardığınız tavukları servis tabağına alıp üzerlerine sos gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun...