16.03.2016 Günün Yemeği | Terbiyeli Şehriye Çorbası


-1 çay bardağı tel şehriye
-1 büyük havuç
-1 soğan
-tuz
-zeytinyağı
-su
Terbiyesi için:
-1 kase yoğurt
-2 çorba kaşığı un
-yarım limon
-su
Üzeri İçin:
-tereyağı
-1 tutam maydanoz

Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile tencerede kavuruyoruz. Havucu rendeleyip soğanla biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak su döküyoruz. Havucu iyice haşlanması için bırakıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu geniş bir kaseye koyup içine un, yarım limon suyu ve biraz ılık su koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Çorbanın suyundan biraz sıcak su ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Terbiyemiz sıcağa yakın bir hale geldiğinde çorbamıza yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Şerhiyeyi ekliyoruz. Kepçe ile çorbamızı karıştırıyoruz. Eğer ihtiyaç varsa biraz daha sıcak su ekleyebiliriz. Ortalama 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz. Çorba için en ideal kıvam ayran kıvamıdır. Sulu ya da katı olmamalıdır . Çorbamızı 1-2 taşım daha kaynatıp şehriyeler iyice haşlandıktan sonra altını kapatıyoruz.Tereyağını tavada eritip çorbanın üzerine döküyoruz. Doğranmış maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.


-1 çay bardağı tel şehriye
-1 büyük havuç
-1 soğan
-tuz
-zeytinyağı
-su
Terbiyesi için:
-1 kase yoğurt
-2 çorba kaşığı un
-yarım limon
-su
Üzeri İçin:
-tereyağı
-1 tutam maydanoz

Soğanı doğrayıp zeytinyağı ile tencerede kavuruyoruz. Havucu rendeleyip soğanla biraz daha kavurduktan sonra üzerine sıcak su döküyoruz. Havucu iyice haşlanması için bırakıyoruz. Terbiyesi için, yoğurdu geniş bir kaseye koyup içine un, yarım limon suyu ve biraz ılık su koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz.
Çorbanın suyundan biraz sıcak su ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Terbiyemiz sıcağa yakın bir hale geldiğinde çorbamıza yavaş yavaş döküp karıştırıyoruz. Şerhiyeyi ekliyoruz. Kepçe ile çorbamızı karıştırıyoruz. Eğer ihtiyaç varsa biraz daha sıcak su ekleyebiliriz. Ortalama 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz. Çorba için en ideal kıvam ayran kıvamıdır. Sulu ya da katı olmamalıdır . Çorbamızı 1-2 taşım daha kaynatıp şehriyeler iyice haşlandıktan sonra altını kapatıyoruz.Tereyağını tavada eritip çorbanın üzerine döküyoruz. Doğranmış maydanoz ile süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.