MALZEMELER

1 adet soğan,
1/2 su bardağı yeşil mercimek,
1/2 su bardağı nohut,
1/2 su bardağı erişte,
1/2 su bardağı tel şehriye,
2 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 tatlı kaşığı tatlı toz biber,
5 su bardağı sıcak su,
2 su bardağı et veya tavuk suyu (kullanmayacaksanız normal su),
Tuz,
Nane.

HAZIRLANIŞI

Nohut ve yeşil mercimeği çok hafif diri kalacak şekilde haşlayın,
Bir tencerede tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı kavurun,
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ekleyip karıştırın,
Suyu ve et suyunu ekleyip karıştırın,
Erişte, tel şehriye, haşlanmış nohut ve yeşil mercimeği ekleyin,
Tel şehriye ve erişte yumuşayana kadar orta hararetli ateşte pişirin,
Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.

Afiyet olsun…