Malzemeler

500 gram kuşbaşı et,
1 adet soğan,
5-6 adet orta boy patates,
1 yemek kaşığı tereyağı,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
Tuz,
Sıcak su.
Patatesli Et Yahnisi Yapılışı

Patatesli et yahnisi yapmak için öncelikle patateslerin kabukları soyulup yıkanır ve küp küp doğranır.
Üzerine tuz ve biraz sıvı yağ ilave edilip harmanlanır.
Patatesler yağlı kağıt serili fırın tepsisine yaydırılır ve önceden ısıtılmış 180° fırında yumuşayıp kızarıncaya kadar pişirilir.



Patatesler pişerken kuşbaşı doğranmış olan etler, iyice ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tencereye atılır.
Etler sulanmasına izin verilmeden sürekli karıştırarak mühürlenir.
Mühürlenen etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilip, kavrulur.
Kavrulan etlerin üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ilave edilir ve etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir.



Yemeklik olarak doğranmış olan soğanlar 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edilip biraz kavrulur.
Hazırlanan soğanlı salçalı karışım, yumuşayan etlerin üzerine boşaltılıp karıştırılır.
Son olarak tuzu ayarlanır ve 10 dakika daha pişirilir.



Servis esnasında servis tabağına bir miktar patates koyulur ve üzerine etli harçtan dökülür.
Hazırlanan patatesli et yahnisi, sıcak olarak servise sunulur.
Bu ölçüler ile 4-5 kişilik yemek elde ediliyor.