Bazı besinlerdeki bakteriler bebeğe ulaşarak düşüğe neden olabiliyor. İşte hamile kadınların uzak durması gereken düşük doğumları tetikleyen besinler...



İşlenmiş et

Salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş etler listeria bakterisi içerir. Listeria, plasentayı geçip bebeğe ulaşarak enfeksiyona ve kan zehirlenmesine neden olabilir. Bu da düşükle sonuçlanabilir.

Üzerinde "pişmiş" yazsa bile işlenmiş etler yenmeden önce yüksek derecede pişirilmesi gerekiyor.

Tütsülenmiş deniz ürünleri

İşlenmiş etler gibi dondurulmuş veya tütsülenmiş etler de listeria içerdiği için kaçınılmalı.

Yumuşak peynirler

Krem peynir ve feta gibi pastörize edilmemiş sütten yapılan peynirler E.coli bakterisi, listeria, salmonella ve kampilobakter içerebileceği için hamilelere tavsiye edilmez.

Çiğ et, çiğ kabuklu deniz ürünleri ve çiğ yumurta

Çiğ deniz ürünleri, az pişmiş veya çiğ etler ve kümes hayvanları koliform, salmonella ve toksoplazmoz riski taşıdığı için düşüğe neden olabilir.

Mayonez ve krema gibi çiğ yumurtayla yapılan yiyecekler de büyük risk taşıyor.

Yüksek cıva içeren balıklar

FDA'nın açıkladığı hamilelerin kaçınması gereken cıva miktarı yüksek balıklar arasında köpek balığı, kılıç balığı, ton balığı yer alıyor.

Alkol

Hamilelikte alkol tüketilmesi fetal alkol sendromu ve diğer gelişim bozukluklarına yol açabilir.