Hamur için

4.5 su bardağı un
1 kesme şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
2 su bardağı ılık su

İç malzeme

2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı

Üzeri için

2 yumurta sarısı

Haşhaşlı ve cevizli çörek hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin. Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin.

Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın. Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin. Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin. Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin. Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun.

Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.