Cevap: mahmut Alıntı: Damla Nickli Üyeden Alıntı
(Mesaj 167779)
Evet, kedilerim var. | Kediler masaj yapar bilirsiniz. Bunun bilimde bir karşılığı var. Yani gerçekten bize masaj yapma amacında değiller. Kediler uyuyabilecekleri veya dinlenebilecekleri yerlere iz bırakırlar. Patilerinin içinde koku keseleri bulunur. Kendi belirledikleri veya sahip çıktıkları yumuşak yerlere patileriyle koku bırakırlar. Bunu bazen kucağımızın üstüne çıktıklarında, kazak, eşofman gibi yumuşak dokumalardan oluşan elbiselerimizin üstünde de yaparlar. İşte kedilerin doktorluğu burada gün yüzüne çıkıyor.
Mümkünse sırf kedilerinize özel, yumuşak bir elbise ayırın ve onu hiç yıkamayın. Kedilerinizle oynarken hep onları giyin. Zamanla o elbise üzerindeki iz kokusu gittikçe çoğalacak ve adeta masaj elbisesi haline gelecek. Benim altı tane kedim var ve o eşofmanlarımı giydiğimde hepsi vücudumda horon tepiyor resmen. Fakat o eşofmanları giyince terlememek için fazla hareket etmiyorum. Ter kokusu sinerse eşofmanı yıkamak zorunda kalırız. Bunu istemiyoruz. Ayrıca özel elbisemizi özel bir poşette muhafaza ediyoruz.
Ayrıca mümkünse bu uygulamayı gece geç saatlerde yapıyoruz. Sabah olmaz, çünkü kedimiz yeni uyandı. Gün içinde olmaz, çünkü kedimiz oynuyordur, yemek yiyordur veya tuvalete çıkıyordur. En uygun saat gece. Kedimiz yemek yemiştir, tuvaletini halletmiştir ve en önemlisi günün yorgunluğu içerisindedir. Bunun için en uygun zaman gelmiştir. Gereken tek şey yumuşak bir elbisedir. Kedimiz pati gerdirmeye başlamadan evvel tırnaklarını kesin veya törpüleyin :) |