23.01.2016 Cumartesi’nin Banko Maçları ve Tahminleri

120 Osmanlıspor – Galatasaray
Galatasaray, ligin ikinci yarısına 3-1’lik Sivasspor galibiyetiyle başlarken yine kalesinde gol gördü ve yine kalesinde birçok pozisyon verdi. Podolski’nin sakatlığı devam ediyor. Onun yerine Sivas maçında bir penaltı yaptırıp bir gol atan Sinan Gümüş yine forma giyecek. Savunmanın sigortası Chedjou ise cezalı. Osmanlıspor büyük maçlara daha iyi konsantre oluyor. Bu sahada 3-2 kaybettikleri Beşiktaş maçında galibiyeti kaçıran taraf onlar olmuştu. Maç saati kar yağışı bekleniyor. Savunmaların hata yapma olasılığı da yüksek. Yine karşılıklı gol izleriz

132 Athletic Bilbao – Eibar
Athletic Bilbao, geçtiğimiz hafta La Liga’da Barcelona deplasmanında maça 1-0 önde başlayabilirdi ama net fırsat kaçıp pozisyonun dönüşünde penaltı kırmızı kart ile sonuçlanan atakla adeta dağıldılar. Penaltı gol oldu var arkasından da üst üste gelen gollerle 6-0 kaybettiler. Kral Kupası’nda iki ekip bu kez Athletic Bilbao’nun sahasında karşılaştı ve Barcelona 2-1 kazandı. Ancak Athletic Bilbao iyi oynayan taraf olduğunu hatırlatmak gerekir. Baskılı oynadılar pozisyonda buldular ama golü çok geç buldular. Eibar karşısında Barcelona mağlubiyetlerini telafi ederler.

105 Mersin İ.Yurdu – Akhisar Bld.
Akhisar, son 9 resmi maçta 5 yenilgi, 3 beraberlik alırken sadece Kastamonuspor’u yenebildi. Evlerindeki Konya karşılaşmasında hiçbir varlık gösteremeden 2-0 kaybettiler. Düşüş devam ediyor ve Mersin deplasmanına cezalı Güray Vural’dan yoksun çıkacaklar. Teknik direktörlüğe Ümit Özat’ı getiren Mersin, iddiası bulunmadığı Türkiye Kupası’nda Aydınspor’u 4-0 yenerken as kadroyla mücadele etti. Özat, oyuncularını görme ve oyun sistemini oturtma adına ideal 11’ini kullandı. Futbollarını beğendim. En azından mağlup olmazlar.

204 Cagliari – Ternana
Deplasmanda Crotone’ye 3-1 yenilerek liderliği rakibine kaptıran Cagliari’de 5 gol, 6 asistli forvet Melchiorri, sol bek Balzano, stoper Krajnc ile stoper ve sol bek oynayan Murru cezaları nedeniyle Ternana karşısında forma giyemeyecek. Ancak iç sahada 10 galibiyet, 1 beraberlik alan Cagliari’nin hücum hattında 9 gol, 11 asistli Farias, 6’şar gollü Pedro ve Giaannetti gibi güçlü isimler bulunuyor. Tercihim “Var”.