Web’den resimler, uygulamalar ve başka dosyalar indirme

Web'den belgeler, resimler, videolar, uygulamalar, tarayıcınız için uzantılar ve araç çubukları gibi birçok türde dosya indirebilirsiniz. İndirmek istediğiniz bir dosyaya dokunduğunuzda veya tıkladığınızda, Internet Explorer dosyayla ne yapmak istediğinizi sorar. İndirmekte olduğunuz dosyanın türüne bağlı olarak aşağıdaki eylemleri gerçekleştirebilirsiniz:

  • Dosyayı görüntülemek için açma, ancak bilgisayarınıza kaydetmeme.
  • Dosyayı bilgisayarınızdaki varsayılan indirme konumuna kaydetme. Internet Explorer bir güvenlik taraması yapıp dosyayı indirmeyi tamamladığında dosyayı ya da depolandığı klasörü açmayı veya İndirme Yöneticisi’nde görüntülemeyi seçebilirsiniz.
  • Farklı bir dosya adı, türü veya indirme yeri ile bilgisayarınıza Farklı kaydetme.
  • Uygulamayı, uzantıyı veya diğer dosya türünü çalıştırma. Internet Explorer bir güvenlik taraması yaptıktan sonra dosya açılır ve bilgisayarınızda çalışmaya başlar.
  • İndirmeyi iptal etme ve web'e göz atmaya geri dönme.
Tek resimler gibi daha küçük dosyaları bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz: Kaydetmek istediğiniz resme, bağlantıya veya dosyaya tıklayıp bekleyin (ya da sağ tıklayın), ardından Resmi kaydet seçeneğini belirleyin. Masaüstündeki Internet Explorer'ı kullanıyorsanız, resmi veya bağlantıyı sağ tıklayın ve Resmi farklı kaydet veya Hedefi farklı kaydet seçeneğini belirleyin.