Google Drive yakında tüm bilgisayarınızı yedekleyebilecek

Google, Drive hizmetine getirecek büyük yenilikle veri kaybını en aza indirmeyi hedefliyor. Google, 28 Haziran 2017’den itibaren tüm kullanıcıların yeni yedekleme ve senkronizasyon uygulamasına geçebileceğini duyurdu.

Google, 28 Haziran 2017’den itibaren Drive bulut sistemi ile kullanıcılarına kişisel hard disklerini tamamen bulut sistemine senkronize edebilme imkanı tanıyacak. Böylece kullanıcılar olası bir sıkıntı durumunda Google Drive’a yedekledikleri verilere koyca ulaşabilecek. Kullanıcılar, Google hesaplarıyla sistemde oturum açıp daha sonra PC veya Mac’lerindeki önemli klasörleri sürekli olarak yedeklenmesi için seçebilecek.



Google yetkililerinin açıklamasına göre söz konusu yedekleme aracı başlangıçta bireysel kullanıcılara hitap edecek. Şirketler için ise 2017 yılı sonuna kadar benzer bir hizmet Drive File Stream özelliğini getirerek iş dünyasının da sunulan imkanda profesyonelce faydalanılması sağlanacak.

Google Drive’ın ücretsiz sürümünde 15 GB’lık bir alan bulunuyor, fotoğraf ve videolarınız için Google Fotoğraflar uygulamasını seçebilirsiniz. Bu sayede sınırsız miktarda fotoğrafı ve videoyu yüksek kalitede ücretsiz yedekleyebilirsiniz.