Apple'ın yeni iOS 11 sürümünü yayınlayacağı tarih yaklaşırken, uyumsuz yüz binlerce uygulamanın büyük bir kısmı App Store'dan kaldırıldı. Peki, bu uygulamalar iOS 11 ile neden uyumsuz?




Apple tarafından WWDC 2017'de duyurusu gerçekleştirilen ve sahip olduğu onlarca farklı yenilik ile kullanıcıları heyecanlandıran yeni iOS 11 ile birlikte 32 bit uygulama desteğinin sonlandırıldığını sizlere duyurmuştuk.

Geçtiğimiz günlerde yedinci beta sürümü yayınlanan ve final sürümünün yayınlanacağı tarih gittikçe yaklaşan iOS 11 için hazırlıklarını sürdüren Apple, uyumsuz uygulamaları App Store'dan kaldırmaya devam ediyor.

Gelin, şimdi Apple'ın 32 bit uygulama desteğini sonlandırma sürecinde attığı adımlara hep birlikte göz atalım.

Yüz binlerce uygulama iOS 11 ile uyumlu değil!

Analiz şirketi Sensor Tower'un kurucusu Oliver Yeh'in yaptığı açıklamaya göre App Store üzerinde 187 bin adet, 32 bit uygulama bulunuyor ve bu tüm iPhone uygulamalarının yaklaşık yüzde 8'ini oluşturuyor.



Haziran ayından bu yana App Store'da yer alan 32 bit uygulamaların büyük bir kısmı ortadan kaldırılırken, sadece uygulama bağlantısına sahip olan kullanıcılar bunlara erişebiliyor.

Eğer sıkça kullandığınız bir uygulamanın 64 bit versiyonu yoksa, telefonunuzu iOS 11'e güncellememeniz veya geliştiricinin yeni bir sürüm yayınlamasını beklemeniz gerekiyor.

Ancak, Apple'ın eninde sonunda 32 bit uygulamaları App Store'dan tamamen kaldıracağını unutmamak gerekiyor.

ShiftDelete.Net