Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   İşletim Sistemleri (https://www.forumunuz.com/isletim-sistemleri/)
-   -   Opera için beklenen M1 desteği geldi (https://www.forumunuz.com/isletim-sistemleri/164554-opera-icin-beklenen-m1-destegi-geldi.html)

Penia 05 Nisan 2021 09:25

Opera için beklenen M1 desteği geldi
 
Opera için beklenen M1 desteği geldi

Opera, Mac sürümü için yeni bir güncelleme yayınladı. Popüler internet tarayıcısı nihayet Apple Silicon M1 işlemci desteği kazandı. Opera artık M1 işlemcili Mac’lerde 2 kat daha hızlı bir performans gösterecek.

Opera iOS uygulaması yenilendi: Adı ve görünümü değiştiOpera iOS uygulaması yenilendi: Adı ve görünümü değişti
Opera'nın iOS uygulaması daha temiz bir görünüme ve daha kısa bir isme kavuşuyor. Opera, mevcut iOS tarayıcısının üçüncü yıl dönümünü bazı değişiklikler ile kutluyor.

Opera, M1 işlemcili Mac cihazlarda artık daha hızlı

Opera, resmi web sitesinden güncellemeyle alakalı bir açıklama yaptı. Kullanıcıların internette gezinirken karşılaştıkları deneyimi iyileştirmek için çaba sarf ettiğini aktardı. Apple Silicon M1 işlemci desteği sayesinde tarayıcıda önceki sürümüne nazaran performans artışı olduğunu dile getiren şirket, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Apple gibi Opera’nın amacı da çevrimiçi deneyiminizi olabildiğince sorunsuz hale getirmektir. Bu son sürümle Opera, tarayıcımızın önceki sürümüne kıyasla 2 kat daha hızlı çalışır. Bu, favori web sitelerinize daha hızlı erişim ve Opera’nın WhatsApp, Telegram, Twitter ve Instagram gibi yerleşik özelliklerine daha hızlı geçiş yapabileceğiniz anlamına gelir.”

Opera, geçen hafta iOS ve iPadOS işletim sistemlerindeki mobil uygulamasını yeniledi. Uygulamaya daha sade ve minimal bir görünüm kazandırdı. Şirket, tarayıcının kullanım kalitesini artıracak yeniliklere hız kesmeden devam ediyor. Yayınlanan M1 güncellemesi de bu yeniliklerin başında geliyor. Opera’yı Apple MacBook cihazınıza indirmek ve yüklemek için şu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

M1 desteği kazanan uygulamaların sayısı artıyor

Apple, Intel ile yollarını ayırıp kendi geliştirdiği ARM tabanlı Silicon M1 işlemcilere geçiş yaptıktan sonra yazılım geliştiricileri de uygulamalarını revize etmeye başladı. Microsoft, Google ve Adobe gibi pek çok yazılım devi, uygulamalarına M1 desteği kazandırdı.

M1 işlemci desteği olmayan uygulamalar ise, Rosetta 2 emülatörüyle çalışabiliyorlar. Bilmeyenler için Rosetta 2, Intel tabanlı uygulamaların Apple Silicon M1 işlemcili Mac’ler ile çalışabilmesini sağlıyor. Fakat bu emülatör, söz konusu uygulamayı yerel olarak çalıştırmadığından, gözle görülür miktarda performans kaybına sebep oluyor. Kullanıcıları bu sorunla baş başa bırakmak istemeyen geliştiricilerin, uygulamalarını mecburen M1 işlemciyle uyumlu hale getirmesi gerekiyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem