Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree2Beğeniler
  • 1 Post By PurposeLess
  • 1 Post By Damla
Seçenekler
Seçenekler
Stil
PurposeLess - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
07 Ağustos 2017
Mesajlar
1.034
Seslenildi
28 Mesaj
Etiketlendi
2 Konu
Ruh Hali
Ruhsuz

Standart Mükemmeliyetçi kadınların sorunu

11 Ağustos 2017
1


Doç. Dr. Kader Keskinbora, kulunç rahatsızlığının en çok mükemmeliyetçi kadınlarda ve işkoliklerde görüldüğünü belirtti.

Tempolu bir çalışmanın sonunda eve geldiğinizde tüm bedeninizin ağrıdığını hissetmeniz büyük olasılık.

Yaşadığınız streste üstüne eklenince çektiğiniz ağrılar zamanla halk arasında ki tabiriyle kulunç yani yumuşak doku romatizmasına dönüşebilir.

Algoloji (Ağrı) Uzmanı Doç. Dr. Kader Keskinbora, kulunç gibi ağrıların özeliikle de yüzde 80 gibi bir oranla mükemmeliyetçi kadınlar ve işkoliklerde görüldüğünü belirterek çoğu insanda da etkili olduğunu söyledi.

Hastalığın boyun, sırt, boyun, omuz ve kalçalarda ortaya çıkan tutulmaların olduğunu aynı zamanda da kas ağrılarına neden olduğunu vurgulayan Keskinbora ”3 aydan uzun süren yaygın kas-eklem ağrısı, vücutta bazı hassas ağrılı noktalar, yorgunluk, sabah tutukluğu ile karakterize kronik bir hastalık olan yumuşak doku romatizması (fibromiyalji) her yaşta ve her iki cinste de görülebiliyor. Ancak sıklıkla 25-60 arası ve kadınlarda, erkeklerden daha fazla rastlanıyor. Özellikle mükemmeliyetçi kadınlar ve işkolikler risk altında.” dedi.

Strese bağlı tutulmalar beyni etkiliyor

Keskinbora, strese bağlı olarak gelişen tutulmaların, beyin ve çevre sinirler arasındaki iletimde görev alan serotonin ve adrenalin gibi bazı kimyasal maddelerde eksiklik veya bozukluğa neden olduğunu açıkladı. Keskinbora, “Vücutta ağrı algılanmasında önemli olan bu maddelerin eksikliği üzerine eklenen, aşırı stres ve endişe ise durumu daha karmaşık bir hale getiriyor. Son çalışmalar depresyon, uyku bozukluğu ve çevresel faktörlerin fibromiyalji yakınmalarını kısır döngüye çevirdiğine dikkat çekiyor.” diye sözlerine devam etti.

Tedavi uygulaması bir kere yapılıyor

Keskinbora, tedavide öncelikle serotonin ve adrenalin maddelerini yerine koyan antidepresanların kullanımının büyük önem taşıdığını belirtti. Keskinbora, hastalığın tedavisi hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Beraberinde yapılması gereken boyun, omuz ve sırttaki ağrılı tetik noktalara radyofrekans tedavisi uygulamasıdır. Radyofrekans akımı üreten özel bir jeneratör ve bu akımı dokuya ileten bir radyofrekans iğnesi ile ağrılı tetik noktalara girilerek radyofrekans akımı pulsed modunda 10 dakika uygulanır. Yapılan çalışmalarda başarı yüzde 70 oranındadır. Hastaya uygulama bir kez yapılır ve ortalama 6 ay ile 2 yıl süresi boyunca hastaların boyun ve sırt ağrıları azalır. Pulsed radyofrekans akımı uyguladığı bölgede doku hasarı yapmadan ağrı sağaltımı sağlar, bu nedenle bu işlem hastaya tekrar tekrar uygulanabilir.”

Damla bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.994
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: Mükemmeliyetçi kadınların sorunu
11 Ağustos 2017
2
Eskiden ben de boyleydim, simdi bayagi yol aldim.
Tesekkur ederim.
PurposeLess bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj