
Vişneli top kek malzemeleri:
3 su bardağı un,
1 su bardağından 1 parmak eksik zeytinyağı veya sıvıyağ,
1 limon kabuğu ince rendesi,
3 yumurta,
2 yemek kaşığı doluca yoğurt (yoğurdumuzu bardağa koyuyoruz ve üzerini dolduracak kadar süt ekliyoruz),
1 su bardağı tozşeker,
1paket kabartma tozu,
Yaklaşık yarım su bardağı çekirdeği ayıklanmış taze vişne taneleri,
Üzerini süslemek isteğe göre iri kristal şeker.

Vişneli top kek yapılışı:
Vişneli top keklerimizi yapmak için öncelikle oda ısısındaki yumurtalarımızı, limon rendelerimizi ve şekerimizi kabarana kadar çırpıyoruz. Sıvıyağımızı akıtarak üzerlerine ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Sütümüzü ve yoğurdumuzu da karışımımızın içerisine ekliyoruz. Unumuzu, kabartma tozumuz ile beraber güzelce eleyip azar azar karışımımıza ekliyoruz ve spatula ile güzelce karıştırıp iyice karışmasını sağlıyoruz.

Top keklerimizi yapmak için cup cake kağıtlarımızı tepsimize seriyoruz ve hamurumuzu kaplarımıza eşit olarak bölüştürüyoruz. Eğer hamurlarınız fazla geldiyse başka bir pişirme kabına da döküp pişirebilirsiniz. Elde ettiğimiz kek hamurumuzun üzerine birkaç adet vişne batırıyoruz. İsteğe bağlı olarak süslemek için üzerine biraz kristal şeker de ekleyebilirsiniz. Vişneli top keklerimizi 170 derecedeki fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.