MALZEMELER
-3 yumurta -3 çay bardağı un
-3 çay bardağı irmik
-3 çay bardağı yoğurt
-1 çay bardağı şeker
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 paket vanilya
-2 paket kabartma tozu
-hindistan cevizi
ŞERBETİ İÇİN
4,5 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI
Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyice soğutalım.
Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım.
Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim.
Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim