Nişastalı Kek Tarifi | Nişastalı Kek Nasıl Yapılır



Nişastalı keklerin daha yumuşak olduğunu biliyor muydunuz?
Un kullanmadan sadece nişasta ile bu farklı görmek için bu tarifi mutlaka deneyin.





Malzemelerimiz

3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek yağı)
200 gr buğday nişastası
1 limonun kabukları (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
1 limonun suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin



Üzeri için

Yarım paket (100 ml) süt kreması
limon dilimleri





Yapılışı

Yumurtaları ve toz şekeri köpük köpük olup kabarıncaya kadar çırpın.
İçine sıvı yağı ilave edip karışındaya kadar çırpın.
Limon suyu, limon kabuğu rendesi, buğday nişastası, kabartma tozu, vanilini ekleyerek karıştırın.
Tamamen karışınca yağladığınız kek kalıbına dökün.
170 derece önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin. 30. dakikada bir bıçak batırıp kuru çıkıp çıkmadığına bakın (kuruysa tamamdır).
Pişen keki fırından dikkatlice alın (varsa bir tel iyi olacaktır) tamamen soğuyuncaya kadar dinlendirin.
Soğuyan keki çırptığınız krema ve limon dilimleriyle süsleyin (ben kek tatlı olduğu için ekstra pudra şekeri eklemedim ama siz 2-3 yemek kaşığı ekleyip çırpabilirsiniz).
Dilimleyerek servis yapın.








Alıntı