Kek İçin Malzemeler:
Gülsuyu şerbeti için:
Süslemek için:
Un, mısır unu, şeker ve kabartma tozunu çukur bir kapta harmanlayın. Başka bir kasede zeytinyağı, yoğurt, yumurta ve gülsuyunu karıştırın. Bu karışımı unlu harcın üzerine ekleyip pütürsüz hale gelene kadar karıştırın. Yarım su bardağı antep fıstığı, limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ilave edin. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Limon kabuğu dışındaki diğer şerbet malzemelerini derin bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Ateşi yükseltip kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğutun ve limon kabuklarını ekleyin. Keki fırından aldıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin. Şerbeti kek üzerine gezdirip soğumaya bırakın. Kek üzerini kalan fıstık ve limon kabuğu ile süsleyin. Dilimleyip kaymak ile servis yaparsanız ıslak kek görünümü ile de misafirlerinizi hayran bırakabilirsiniz.
Üyelik tarihi
22 Aralık 2016
Mesajlar
568
Seslenildi
14 Mesaj
Etiketlendi
18 Konu
Ruh Hali
Gül Şerbetli Fıstıklı ve Limonlu Islak Kek
27 Aralık 2016
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati