Kadınların çoğu zayıflamak için çalışırken, bazı bayanlarda kilo alamama sorunu yaşar. Uzmanlar, dengeli beslenme ile kilo almanın mümkün olduğunu açıkladı. Amerikan Hastanesi Beslenmeve Diyet Uzmanı Dilara Koçak, yaptığı açıklamada, vücut ağırlığının değerlendirilmesinde en sık kullanılan yöntemlerden birisinin Beden Kitle İndeksi (BKI) olduğunu belirterek, kişinin zayıf ya da şişman olarak kabul edilmesi için bu değerin bilinmesi gerektiğini kaydetti. Koçak, BKI'nin, ağırlığımızın (kg) boyumuzun karesine (m²) bölünmesi ile hesaplandığını vurgulayarak, beden kitle indeksi 18,5’un altında olanların zayıf olarak kabul edildiğini kaydetti.
Kilo almak için dengeli beslenin
Koçak, kilo alamama sorunu yaşanların, bunun öncelikle herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırmaları gerektiğini dile getirerek, "Daha sonra bir diyet uzmanı tarafından beslenme planlanmalıdır. Fazla miktarda yağ tüketilmesi veya karbonhidratlara aşırı yüklenilmesi dengeli bir kilo artışı sağlamayacaktır. Şişmanlamak için yapılması gereken, her besin grubundan yeterli ve dengeli tüketerek düzenli bir beslenme programı uygulamaktır. Bu beslenme planı çerçevesinde düzenli yapılan hafif egzersizler de yağ dağılımının dengeli olabilmesi için yardımcı olacaktır." diye konuştu.


Çok yemek
“25 yaşındayım. 175 cm boyunda, 57 kilo ağırlığındayım. Ne yersem yiyeyim, ne kadar fazla yesem de yaramıyor, kilo alamıyorum. Ne yapmalıyım? Sigara içiyorum ve bırakamıyorum.”

Kilo alabilmeniz için öncelikle sigarayı bırakmalısınız. Sigarayı bırakmak bir irade işi olup istendiği zaman halledilebilir.
Kilo alabilmeniz için de aşağıda yazdığımız şeylere uymanız gereklidir.
Öncelikle düzenli ve dengeli bir beslenme olmalıdır.
Sabah kahvaltısında reçelli, ballı, marmelatlı, tereyağlı ekmek, peynirli tost, tahin, pekmez veya gözleme bulunmalı ve biraz fazla yemeli.
Çorbalar koyu olmalı, unlu, terbiyeli hazırlanmalı.
Sütlü gıdalara ceviz, fındık, yumurta gibi şeyler eklenip enerji miktarı artırılmalı.
Gün aralarında kuru üzüm, erik, kayısı, fındık, fıstık, ceviz gibi şeyler yemeli.
Çay, kahve veya meyve suları bol şekerli içilmeli.
Tatlı gıdalara ağırlık vermeli.