5-6 adet kırmızı etli biber
3 çorba kaşığı kaya tuzu
1 su bardağı sirke
Yarım demet maydanoz
3 su bardağı su
Tencereye su sirke tuz konur ateşe yerleştirilir. Biberler boyuna kesilir ve tohumları çıkarılır. Kaynayan suya biberler atılır 3-4 dakika pişirdikten sonra süzgece çıkarılır. Suyu tamamen süzülünce kavanoza yerleştirilir. Haşlama suyu soğuyunca üzerine dökülür. Ağzına biraz zeytinyağı gezdirilir ve sıkıca kapatılır. Bu turşu buzdolabında saklanmalıdır. 5 gün bekletildikten sonra servise sunulabilir.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali

Çabuk Biber Turşusu
08 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.