Malzemeleri:
1 kilo yeşil fasülye
4 diş sarmısak ( Tercihen konmayabilir )
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
İlk olarak Fasulyeleri bol suda güzelce yıkayıp ayıklayın ardından bir tencereye su koyun ve kaynamaya başlayınca ayıklanmış fasulyeleri içerisine ilave edin.
Sadece 2 dakika fasulyenin rengi hafif dönünce içerisinde alıp, buzlu suyun içine atın ve hızlı bir şekilde soğumasına yardımcı olun.
Sarmısakları soyun ve 2 dişi her zaman olduğu gibi kavanozun dibine atın.
Tamamen soğuyan fasulyeleride hiç boşluk kalmayacak biçimde dizin.
Fasulyeler dolunca, sirkeyi kavanoza koyun ve ağzına kadar suyu ile doldurun.
Daha sonra bu suyu, kavanozun ağzına elinizi tutarak bir kaba boşaltın.
Suyun içine tuz ve şekeride ekleyip karıştırın ve tekrar turşunun üstüne dökün.
Ağzına temiz bir poşet kapatıp, kapağını sıkıca hiç hava almayacak şekilde kapatın.
Serin bir yerde 10 gün kadar bekletin.
Alıntı

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Fasülye Turşusu Tarifi
18 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.