Forumunuz.Com

Forumunuz.Com (https://www.forumunuz.com/)
-   Namaz Hikayeleri (https://www.forumunuz.com/namaz-hikayeleri/)
-   -   İki Asker Arasında Namaz Diyaloğu (https://www.forumunuz.com/namaz-hikayeleri/151601-iki-asker-arasinda-namaz-diyalogu.html)

Nutella 22 Mart 2019 04:08

İki Asker Arasında Namaz Diyaloğu
 

İki Asker Arasında Namaz Diyaloğu

Bir asker, namaz kılan diğer askere ‘Arkadaş kaçıncı asırda yaşıyoruz? Niçin kendini zahmete sokup her gün, günde 5 defa namaz kılıyorsun?’ diye sorar. Namaz kılan asker, tam o sırada uzaktan görünen teğmeni gösterir ve ‘Şu insan niçin yanından geçerken toplanıyor, selam veriyor ve bütün emirlerine itaat ediyorsun. ‘yat’ derse yatıyor, ‘kalk’ dese kalkıyor, sürün derse sürünüyorsun? O da senin gibi iki ayağı, iki eli ve bir başı olan bir insan değil mi?’ diye karşı bir soru sorar.

Diğer asker cevap verir: ‘Evet! O da benim gibi bir insan; ama rütbesi var, omuzun da yıldızı var’ diye cevap verir.

Namaz kılan askerin sözleri can alıcı noktaya temas etmeye yöneliktir. ‘Ey arkadaş! Sen omuzun da bir tane yıldızı var diye, senin gibi bir insana itaat ediyorsun da ben, yerdeki kumlar adedince yıldızları olan ve hepsini gökyüzünde tespih taneleri gibi kudret eliyle çeviren Allah’a niçin itaat etmeyeyim? Ben niçin namaz kılıp onun emrini yerine getirmeyeyim’ diye sözü bağlar. Diğer asker şaşkın şaşkın bakakalır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Site kurucuları: Damla ve Meltem