Hamur:
-2 su bardağı un
-1 poşet hamur kabartma tozu
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 çay bardağı pudra şekeri
-1 poşet şekerli vanilin
-3 yumurta (orta boy)
-0,5 çay kaşığı sıvı aroma verici - acı badem
Dolgu:
-1 paket vanilinli & çikolatalı duo pasta kreması
-3 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
-50 gr yumuşak margarin
-2 - 3 yemek kaşığı iri kırılmış badem
Beze için:
-2 yumurta akı
-1 poşet şekerli vanilin
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri için:
-1 yemek kaşığı pudra şekeri
Hamurun hazırlanışı
Un ve hamur kabartma tozunu bir kaba alın ve karıştırın. Tereyağı, pudra şekeri, şekerli vanilin ve yumurtaları ayrı bir çırpma kabında alın. Mikserin yüksek devrinde 2-3 dakika çırpın. Hazırladığınız un karışımı ve acı badem aromasını ekleyip düşük devirde 2 dakika çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika.Fırından aldığınız keki 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Dolgunun hazırlanışı
Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kekin üst katını kalıba koyun. Alt katını servis tabağına alın. Vanilinli kremayı 1,5 çay bardağı süt ve 25 g yumuşak margarin ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çikolatalı kremayı da aynı şekilde çırpın. Hazırladığınız kremaları ayrı ayrı düz uçlu krema sıkma torbalarına doldurun. Servis tabağındaki kekin üzerine önce vanilinli kremayı sıkın. Üzerine badem kırıklarını serpin ve çikolatalı kremayı sıkın. Buzdolabında bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Yumurta aklarını cam veya çelik bir kaba alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar çırpın. Şekerli vanilini ekleyin. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Pudra şekerini tamamlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha çırpın. Karışımı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurup kalıba aldığınız kekin üzerini kaplayacak şekilde toplar sıkın. Fırının orta rafında pişirin.
Soğuyan bezeli keki kalıptan dikkatlice çıkarın. Servis tabağındaki kremalı kekin üzerine yerleştirin. Kenarlarını hazırladığınız bezeleri yerleştirin. Pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Alt-üst pişirme: 130 °C
Turbo pişirme: 120 °C
Damla



Üyelik tarihi
14 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.997
Seslenildi
8368 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Bezeli Yılbaşı Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri
30 Kasım 2019
Bezeli Yılbaşı Pasta Tarifi | Pasta Tarifleri
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Brisingr bunu beğendi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.