Malzemeler
400gr. makarna
1 kutu domates salçası veya 4 tane domates rendesi
Biraz sarımsak
Teleme peyniri
2 patlıcan, biraz kokulu ot
Yağ ,tuz ve biber
Patlıcanları yıkayıp kurulayın, sonra kabuğunu soymadan uzun olarak dilimleyin ve kaynar yağda kızaktın. Kağıt bir tabağın içine koyarak yağının emilmesini sağlayın. Makarna için su kaynatın ve içine yağ, sarımsak, domates rendesi ekleyerek 10 dakika yavaş ateşte bırakın. Makarnalar pişince masaya servis yapabileceğiniz ateşe dayanıklı bir kaba aktarın, rendelenmiş peyniri üzerine serpin. Teleme peynirini tuz ve biberle karıştırdığınız domates salçasını dökün.Son olarak sıcak patlıcanları da yanına yerleştirin. Salçanın kalanını da patlıcanların üzerine dökün ve servis yapın...