Malzemeler:
1 paket makarna (ben makarnam kalmadığı için erişte kullandım)
Tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 -1,5 tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı:
Makarna tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür.
Ayrı bir tavada tereyağı, sıvı yağ ile birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra salça eklenir. Salça iyice eridikten sonra rendelenmiş sarımsaklar, kekik ve nane eklenerek kavrulmaya devam edilir. 3 – 4 dk sonra altı kapatılır.
Suyu süzülen makarna tekrar orta hararetli ateşte, tencereye alınır. Üzerine sos eklenir. İyice karıştırılır. 4-5 dakika sonra altı kapatılır.
..::Afiyet Olsun::..
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Kekik Soslu Makarna
22 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.