Malzemeler:
1 paket makarna (ben makarnam kalmadığı için erişte kullandım)
Tuz
Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 -1,5 tatlı kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı:
Makarna tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra suyu süzülür.

Ayrı bir tavada tereyağı, sıvı yağ ile birlikte kavrulur. Kavrulduktan sonra salça eklenir. Salça iyice eridikten sonra rendelenmiş sarımsaklar, kekik ve nane eklenerek kavrulmaya devam edilir. 3 – 4 dk sonra altı kapatılır.

Suyu süzülen makarna tekrar orta hararetli ateşte, tencereye alınır. Üzerine sos eklenir. İyice karıştırılır. 4-5 dakika sonra altı kapatılır.

..::Afiyet Olsun::..