Malzemeler:
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
yarım tatlı kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı kara biber
yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Hazırlanışı:
Pilav tavamızın içerisine çok az sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz Üzerine bulgur ve haşlanmış yeşil mercimeği ilave edip ve 5 dk kavuruyoruz. Tarçın, karabiber, kırmızı pulbiber ve tuzunu da ekledikten sonra suyunu koyup tavamızın kapağını kapatıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Tarçınlı Mercimekli Bulgur Pilavı
22 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Alabora bunu beğendi.
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.