2 yemek kaşığı margarin
Yarım su bardağı un
2 su bardağı süt
Hazırlanışı
Tencerede suyu kaynatın. Spagettileri içine atıp 8-10 dakika kadar haşlayın.
Haşlanmış spagettiyi süzdükten sonra suların iyice gitmesi için süzgeçte bırakın.
Beşamel sos için bir tencerede unu rengi değişene kadar yağla birlikte karıştırıp kavurun.
Kavrulmuş unun üzerine yavaş yavaş süt ekleyin. Bu sırada karıştırmaya devam edin. Koyu kıvama gelene kadar çırpın. Bu kıvama ulaştığında ateşten alın.
Spagetti, beşamel sos ve rendelenmiş kaşarı bir kapta karıştırın. Ardından fırında pişireceğiniz borcamın içine koyun. Üzerini rendelenmiş kaşarla örtün.
200 derecede ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Fırında Beşamel Soslu Makarna
22 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.