Malzemeler

250 gr Un
100 gr Süt
2 Adet Yumurta
150 gr Taze Ispanak Yapragi
100 gr Kiyma
Yarim Demet Maydanoz
Karabiber, Tuz

Hazırlanışı

Ön hazirlik olarak ispanak yapraklarini yikayip, mikserden geçirin. Genis
bir kap içinde unu, sütü, yumurtayi ve püre halindeki ispanagi karistirin.
Sulu ve yumusak kaldiysa biraz daha un ilave edin. Sertlesene kadar
yogurun. Bezelere ayirin. Üzerine nemli bir bez örterek bir süre bekletin.
Mantinin içi için, kiymayi ve ince kiyilmis maydanozu karistirin.
Hamuru olabildigince ince açin. Kareler seklinde kesin. Her bir karenin
içine malzeme koyun. Üçgen seklinde katlayin. Hamurlarin etrafina çabuk
açilmamasi için yumurta aki sürün. Suyu kaynatin. Içine az miktarda tuz
ve sivi yag koyun. Kaynayan suya mantarlari atin.
Hasladiktan sonra süzerek servis tabagina alin. Üzerine yogurt ve yagda
kizartilmis kirmizi biber dökerek servis yapin.