Kararmış çatal-bıçak parlatma yöntemleri:
Eğer çatal-kaşık-bıçaklarınızın üzerinde çıkmayan lekeler varsa bir miktar karbonatın üzerine biraz sirke damlatın ve bu karışımla lekeli bölgeyi güzelce ovun. Bol suyla durulayıp kuruladıktan sonra lekelerden eser kalmayacaktır.
Yukarıda saydığımız geleneksel yöntemlerin yanı sıra bir diğer çare de marketlerde satın alabileceğiniz metal parlatıcılarıdır.
Kararan çatal-kaşık ve bıçaklarınızı içine bir miktar çamaşır deterjanı ekleyeceğiniz suda bir süre kaynatın ve sonrasında bol suyla durulayın ve su lekesi kalmaması için de yumuşak bir mutfak beziyle kurulayabilirsiniz.
Su dolu genişçe bir kaba bir miktar sirke ilave edip çatal-kaşık-bıçaklarınızı bir kaç saat bu suyun içinde bekletin ve bol suyla durulayıp kurulayabilirsiniz.
Lekeli çatal bıçaklarınızı limon kabuğuyla dikkatlice ovalayın ve bekletmeden durulayıp yumuşak bir mutfak havlusuyla kurulayabilirsiniz.
Sürekli temiz ve parlak bir görüntü için*haftada bir kez bulaşık makinenizin deterjan gözüne ya da çatal-bıçak gözüne bir kaç damla çamaşır suyu ilave etmelisiniz.
Eğer bulaşık makineniz yoksa bulaşık suyuna her seferinde bir tatlı kaşığı kadar çamaşır suyu ekleyerek bulaşıklarınızı daha temiz yıkayabilirsiniz.