Beşamel Soslu Tavuk
Beşamel sos; makarnadan, tavuğa, kırmızı etten, sebzelere kadar birçok yemeğin yapımında kullanılan beyaz renkli temel sosların baş tacıdır.
Malzemeler:
-600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
-1/2 çay kaşığı tuz
Beşamel sos için:
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 su bardağı soğuk süt
-100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
Pişirme Önerisi
Arzuya göre tarife haşlanmış garnitür (bezelye, patates, havuç) ekleyebilir, porsiyonluk kaplarda haşlanmış tavuk eti ile de fırında pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Yapılışı:
-Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin.
-Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
-Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
-Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. -Tuz ve karabiber ekleyin.
-Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
-Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet Olsun.
Damla



Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
22 Haziran 2016
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Years and years.