Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree48Beğeniler
  • Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan
  • 1
  • 2
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu

Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri

22 Haziran 2016
11



Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel sos; makarnadan, tavuğa, kırmızı etten, sebzelere kadar birçok yemeğin yapımında kullanılan beyaz renkli temel sosların baş tacıdır.



Malzemeler:

-600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
-1/2 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için:
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 su bardağı soğuk süt
-100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber

Pişirme Önerisi
Arzuya göre tarife haşlanmış garnitür (bezelye, patates, havuç) ekleyebilir, porsiyonluk kaplarda haşlanmış tavuk eti ile de fırında pişirerek hazırlayabilirsiniz.

Yapılışı:
-Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin.
-Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın.
-Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun.
-Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. -Tuz ve karabiber ekleyin.
-Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
-Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun.

Angel, Cookie ve Penia bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
22 Haziran 2016
12
[/IMG]

İç Pilavlı Tavuk Dolma

Yılbaşı sofralarının alternatif tarifi "İç Pilavlı Tavuk Dolma" özel günlerde de misafirlerinize sunabileceğiniz biraz zaman alan fakat kolay ve bereketli bir tarif.
İç pilava arzu ettiğiniz kuru baharatları ekleyebilir, fırın tepsisine eklediğiniz kök sebzeler ile pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Malzemeler:
-1 adet büyük boy tavuk

İç pilav için:

-1,5 su bardağı pirinç
-2 adet kuru soğan
-1 yemek kaşığı kuş üzümü
-1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
-2 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1/2 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber

Püf Noktası:
Bütün tavuğun kemiklerini çıkartırken parçalanmamasına ve bütün kalmasına dikkat edin. Kullanacağınız tavuğun yağlı ve büyük olması da lezzetini arttıracaktır.Pirinçleri önceden ılık suda bekletip, duruladıktan sonra da kullanabilirsiniz.Kuş üzümlerini, ayıkladıktan sonra kumunun çıkması için bol suda bekletin. Bol suda yıkayıp, süzdükten sonra kullanın

Yapılışı:
-İç pilavı hazırlamak için; kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını geniş tabanlı bir tencerede eritin. Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun.
-Bol suda yıkayıp, fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tavaya aktarın. Tuz ekleyin. Pirinçleri yarı şeffaf bir görünüm kazanana kadar orta ateşte kavurun.
-Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin. 2- 3 dakika daha kavurma işlemini sürdürün.
-Sıcak suyu katın. Pilavı, kapağı kapalı tencerede kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. Demlenmesi için bekletin.
-Keskin bir bıçak yardımıyla tavuğun tüm kemiklerini eklem yerlerinden kırarak çıkartın. Kemiksiz ve bütün bir halde olan tavuğa, demlenen iç pilavı bir kaşık yardımıyla doldurun.
-Pişme esnasında açılmaması için; tavuğun bacaklarını çapraz bir şekilde, kalın bir mutfak ipiyle bağlayın. Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın. Tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
-Fırın kabına yerleştirdiğiniz tavuğu önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirdikten sonra porsiyonlayıp, pilavı ile birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun.
Angel, Cookie ve Penia bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
22 Haziran 2016
13


Çıtır kanat

Zincir fast-food markalarının hazırlamış oldukları baharatlı çıtır tavuk kanatlarını daha sağlıklı bir şekilde taze taze evinizde hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Kızartma işlemi kanatların lezzetini arttırıyor ona ne şüphe ancak sağlık için tariften vazgeçmeyin. Çıtır kanatları, yağlı kağıt üzerinde fırında pişirmeyi deneyin.

Malzemeler:
-1 kilogram tavuk kanadı
-2 adet yumurta

Unlu kaplama harcı için:

-1 su bardağı un
-2 yemek kaşığı mısır nişastası
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber

Mısır gevrekli kaplama harcı için:

-1 su bardağı mısır gevreği
-1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
-1/2 çay kaşığı köri
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1/2 çay kaşığı tuz

Tavukları kızartmak için:
-2 su bardağı ayçiçek yağ

Pişirme Önerisi
-Unlu ya da mısır gevrekli kaplama karışımına arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.Mısır gevreği (corn flakes) yerine baharatlı mısır cipsi kullanarak da -kanatları kaplayabilirsiniz.Kızartma işlemini derin yağda, fritözde de gerçekleştirebilirsiniz.


Yapılışı:
-Temizleyip bol suda yıkadığınız tavuk kanatlarını ön pişirme işlemi için kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın.
-Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Un, mısır nişastası, tuz ve karabiberi harmanladıktan sonra düz bir tabağa alın.
-Mısır gevreklerini elinizle ezerek küçük parçalar haline getirin. Tatlı toz kırmızı biber, köri, karabiber ve tuzla harmanladıktan sonra geniş bir kaba alın.
-Kızartma yağını derin bir tencerede kızdırın.
-Suyunu tamamen süzdürdüğünüz kısa süre haşlanmış tavuk kanatlarını öncelikle unlu ve baharatlı karışımı bulayın.
-Ardından çırpılmış yumurta sarısına batırın. Son olarak mısır gevrekli ve baharatlı karışıma aldığınız kanatların üzerini tamamen kaplayın.
-Üç kat kaplamadan oluşan tavuk kanatlarını kızgın yağa bırakın. Üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirme işlemini sürdürün.
-Fırınlanmış patates ve arzu ettiğiniz soslar eşliğinde ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun
Angel, Cookie ve Penia bunu beğendiler.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Cookie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
07 Mart 2015
Bulunduğu yer
Bursa
Mesajlar
11.353
Seslenildi
1008 Mesaj
Etiketlendi
326 Konu
Ruh Hali
Mesgul
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
09 Mayıs 2018
14
Allah affetsin hiç sevmem tavuk..
Damla bunu beğendi.
“Dedim ya, Eylül‘dü. Savruluşu bundandı kimsesizliğimin.”
Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
04 Mart 2015
Bulunduğu yer
İstanbul
Mesajlar
7.321
Seslenildi
530 Mesaj
Etiketlendi
309 Konu
Ruh Hali
Melekgibi
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
29 Nisan 2019
15
Nasıl özledim ramazan sofralarını 🙏
Damla bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
28 Mart 2020
16
Pesto Soslu Tavuk



Pesto Soslu Tavuk Malzemeleri
-4 adet tavuk göğüs
-10 – 12 adet çeri domates
-1 avuç panko
Pesto Sos için Malzemeler
-2 paket fesleğen – 50 yaprak
-½ bağ maydanoz
-½ su bardağı fındık
½ su bardağı toz parmesan
-3 diş sarımsak
-Tuz
-Karabiber
-1 su bardağı zeytinyağı

Pesto sos için;
-Fesleğen, maydanoz, fındık, sarımsak, tuz ve karabiberi parçalayıcının içerisine alın ve iyice çekin.
-Ardından parçalayıcının üst haznesinden toz parmesanı ekleyin ve çekin.
-Zeytinyağını yine üst hazneden yavaş yavaş ekleyin ve her şey birbiriyle iyice karışana kadar çekmeye devam edin.

Tavuk için;
-Tavanızı ocağa alın ve ısıtın.
-Isınan yağsız tavanıza tavuklarınızı alın ve üstleri karamelize olana kadar arkalı önlü pişirin.
-Pişirdiğiniz tavuklarınızı bir bıçak yardımıyla verev olacak şekilde kesin.
-Dikdörtgen cam fırın kabınıza bir dilim tavuğu yerleştirin.
-Tavukların aralarına olacak şekilde 1 yemek kaşığı pesto sos koyup, diğer dilim tavuğu yanına yerleştirin.
-Bütün tavuklarınızı bu şekilde hazırlayın.
-Kenarlarına çeri domates serpiştirin.
-Ardından tavukların üzerlerine panko serpiştirin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.

Afiyet olsun.
Penia bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
28 Mart 2020
17
Acukalı Milföy Sarma But



Acukalı Milföy Sarma But Malzemeleri
-6 adet tavuk but –derisiz
-2 adet milföy – kare
Acuka için Malzemeler
-1 dilim tost ekmeği
-1 yemek kaşığı biber salçası
-2 yemek kaşığı domates salçası
-1 diş sarımsak
-1 avuç ceviz
-1 tutam tuz
-1 tutam karabiber
-2 tutam kimyon
-¼ su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:
-Tavuk butlarını bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tavukları haşlanmaya bırakın.
-Mutfak robotunuza tost ekmeğini koyun ve iyice çekin.
-Ardından içerisine acuka için olan tüm malzemeleri ekleyip iyice sürülebilir bir kıvam olana kadar çekin ve bir kaba alıp kenara alın.
-Milföyleri hafif yumuşaması için dolaptan çıkartın ve boyuna dört dilim olacak şekilde kesin.
-Haşladığınız tavukları suyundan süzün.
-Milföylerin her bir dilimine acuka sürün ve elinizle iki ucundan hafif çekerek uzatın.
-Tavuk butların etli kısmını milföylerin acukalı kısımları tavuğa değecek şekilde sarın.
-Bir yumurta sarısını bir iki damla su ile açıp fırça ile milföylerin üzerine sürün.
-Son olarak üzerine susam serptikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika milföyler kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.
Penia bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Damla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
15 Aralık 2014
Bulunduğu yer
İzmir.
Mesajlar
45.990
Seslenildi
8367 Mesaj
Etiketlendi
235 Konu
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
28 Mart 2020
18
Tavuk Ograten



Tavuk Ograten Malzemeleri
-1 adet bütün tavuk
- Tavuk Haşlamak için Malzemeler
-1 adet havuç
-1 adet soğan
-2 adet defne yaprağı
-Tane karabiber
-Su
Beşamel Sos için Malzemeler
-3 yemek kaşığı tereyağı
-3 yemek kaşığı un
-4 su bardağı süt
-Tuz
-Ak biber
-Muskat
-1 adet kabak – rendelenmiş
-2 su bardağı rende kaşar peyniri – üzeri için

Yapılışı:
-Büyük bir tencereye tavuğu alın, içine iri şekilde doğranmış havuç, soğan, tane karabiber, defne yaprağı ve suyu ilave edip tavuklar iyice pişene kadar haşlayın.
-Ardından küçük bir tencerede tereyağını eritin. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü ilave edin, tuz, ak biber ve muskatı ilave edip kıvam alana kadar karıştırın. Kıvam alınca kenara alın.
-Kabağı rendeleyin ve suyundan arındırarak beşamelin içine alın ve karıştırın. Haşladığınız tavuğu didikleyin.
-Geniş bir kapta beşamel ile karıştırıp bir fırın kabına yayın ve üzerine rende kaşar peyniri serpip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
-Sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
Penia bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



Years and years.
Penia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
25 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Adana
Mesajlar
35.875
Seslenildi
2758 Mesaj
Etiketlendi
343 Konu
Ruh Hali
Sekercik
Standart Cevap: İftar Sofralarına Yakışan Birbirinden Güzel Tavuk Tarifleri
08 Nisan 2021
19
bu ramazan her gün yapıcam bunlardan
Damla bunu beğendi.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
  • Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan
  • 1
  • 2
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
-
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj