Saç derisine yapılacak masaj gün boyu yaşanan stresi azalmanın yanı sıra kan dolaşımını arttırarak saç köklerine yeterli miktarda oksijen gitmesini sağlar. Saç köklerinin güçlenmesi ise, sağlıklı saçlar için atılması gereken ilk adımdır. Saç uzarken dökülme, dinlenme ve uzama olarak 3 faklı evreden geçer. Saç derisine masaj yaparak kan dolaşımını arttırmak, dinlenme ve uzama dönemi arasındaki zaman aralığını kısaltır. Böylece normal olarak yenilenmek için dökülen saçlar ile yeni çıkan saçlar arasında kalan süreçte saçlarınız hacmini kaybetmez.
Saç Derisine Masaj Nasıl Yapılır?

Saç derisine gün içinde parmak uçlarınızla masaj yapabileceğiniz gibi evde, besleyici özelliği bilinen zeytinyağı, tatlı badem yağı gibi yağları kullanarak da günlük olarak masaj yapabilirsiniz. Bu tip yağlar hem saç derinizi nemlendirecek hem de saçlarınızı yumuşatarak daha kolay şekil vermenize olanak tanıyacaktır. Tabii bu yağları kullanmanız şart değil, saçlarınızı her şampuanladığınızda, şampuanı saç derinize masaj yaparak sürmeniz de yeterli olabilir.
Saç derinize düzenli olarak masaj yaptığınızda saçların koparak dökülmelere karşı direnç kazandığını, uçların daha az kırıldığını göreceksiniz.